9. maja odbyły się warsztaty fotografii kulinarnej zorganizowane przez Żółty Przewodnika Gault & Millau Polska i Olympus Polska. Wydarzenie skierowane było do szefów kuchni i dziennikarzy, a jego partnerem została firma MAKRO Cash and Carry Polska.
Jak wydobyć smak i piękno potraw za pomocą zdjęcia? – odpowiedzi na to pytanie można było uzyskać w Studiu Aruana w Hotelu Narvil w Serocku, gdzie stylistka jedzenia, Ola Buczkowska- Przeździk oraz fotograf, Kuba Kaźmierczyk, dzielili się swoją wiedzą z zakresu fotografii kulinarnej.
W warsztatach udział wzięli szefowie kuchni i dziennikarze, którzy podzieleni na mniejsze zespoły przygotowywali po dwa dania – przystawkę lub deser i zupę lub danie główne. W menu pojawiły się m.in. świeże ryby, owoce morza, mięso, warzywa i owoce, a produkty wykorzystane do przygotowania posiłków dostarczył partner wydarzenia, firma MAKRO Cash and Carry Polska.
Na koniec gotowe potrawy zostały sfotografowane przez uczestników przy użyciu profesjonalnych aparatów Olympus.
dostarczył infoWire.pl
Link do strony artykułu: https://wm3.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/makro-partnerem-warsztatow-fotografii-kulinarnej